Ergens in geloven is denk ik wel een van de normaalste dingen op aarde, maar kende je bijvoorbeeld al deze 5 religies?

Het geloof van het vliegend spaghettimonster

In 2005 werd deze geloof bedacht door Bobby Henderson. Hij kreeg hier veel protest over. Gedacht werd dat er andere religies bespot werden. Toch wordt het geloof tot op de dag van vandaag serieus gevolgd. Het geloof wat ook wel eens pastafarianisme genoemd word geloven dat het heelal gecreëerd is door een vliegende spaghettimonster. Het bewijs voor de evolutie werd aangebracht door zijn aanhangsels. Of deze mensen niet stiekem te ergens een kast vol coke hebben staan betwijfel ik echter. Maar pasta is uiteraard altijd goed om in te geloven.

Church of all worlds

Een geloof wat is gestart door het lezen van een boek, genaamd Stranger in a strange land. Dit is de basis voor church of all worlds. Oprichter Oberon-Zell Ravenheart heeft door dit boek het licht gezien. Zijn volgers van Church of all worlds geloven in verschillende Griekse goden, sprookjesfiguren eenhoorns en elfen. Hun belangrijkste god is Gaea; de aardse moeder godin.

Universe people

Dit geloof draait om buitenaardse wezens. De oprichter gelooft dat hij met hen kan communiceren. Volgens de volgers zijn de buitenaardse wezens vriendelijk en zouden ze de mensheid willen redden, ze zijn dan wel niet zichtbaar. Dit doordat hun vliegschepen onzichtbaar zijn. Maar ze bestaan!

Church of Euthanasia

De volgers van dit geloof geloven dat er te veel mensen op aarde rondlopen, ze hebben ook het doel om het evenwicht van de mens in evenwicht te herstellen. Overbevolking hebben ze zeker wel gelijk in. Maar misschien draaien deze mensen nou net iets te ver door. Wat mij betreft kunnen ze uiteraard ook het voorbeeld in eigen handen nemen door er zelf wat aan te doen.

Creativity

Het klinkt als een leuke creatieve geloof. Maar ziek zijn ze eerder. Dit is een racistische geloof waarbij de volgers geloven dat het blanke ras alles is. Ze zijn superieur en streven naar een blanke overheersing. Eigenlijk hebben ze iets weg van de KKK en zijn best ziek als het aan mij vraagt.

De aarde is plat

Sommige mensen geloven juist alles van het tegenovergestelde, de aarde is plat en alles er om heen is hersenspoeling. Ook zijn deze mensen vaak overtuigd dat Elvis Presley nog wandelt op aarde. Alleen al in Nederland zijn er 150.000+ mensen die hier zwaar in geloven, desondanks er genoeg bewijzen zijn dat de aarde het niet is. Blijven deze mensen hun poot stijf houden.

Aghori Sadhus

Deze mensen aanbidden de god Shiva, de Hindoeïstische god van vernietiging. Om dichtbij hun god te komen smeren ze zich zelf onder met as van overledenen, drinken uit een menselijke schedel en mediteren ze zittend op lijken. Bedrijven de liefde tussen de doden, eten ze vlees van overledene mensen.

Credits oa: trending

Geef een reactie