De jaren 90, nog voor de digitale tijdperk zoals we nu kennen hebben voor vele mensen de leukste herinneringen. Ook op het gebied van speelgoed kwam er gewoon ontzettend veel gave dingen op de markt, herken jij ze nog?

10. Speelgoed van de McDonald’s

Bijna geen ene ouder kon langs de McDonalds rijden zonder gillende kinderen, want zeg nou zelf. Al die achteraf nutteloze speeltjes bij je Happy Meal, wie werd hier nou niet vrolijk van? Niet alleen speeltjes maar ook complete collecties waren hier te verkrijgen. Zo moest je vaak in korte tijd elke keer weer naar de McDonalds om dat pracht pareltje te bemachtigen.

9. Bijtende krokodil

Wie kent hem niet? Russische Roulette maar dan voor kinderen. Koos je de verkeerde tand dan klapte zijn bek dicht. Tot de dag vandaag zijn deze dingen nog steeds te koop in de winkels! Maar in de jaren 90 was dit echt een standaard speeltje om in huis te hebben.

8. Polly Pocket

Het kleine doosje waar een complete poppenhuis in zat, altijd makkelijk om overal mee naar toe te nemen. En je was er uren zoet mee. Maar uiteindelijk bleef er niks compleet. Heb jij misschien heel toevallig nog een zoon doosje ergens rondslingeren? Dan heb je misschien wel een fortuin in huis nu. Zie hier binnenkort een nieuwe top 10 over!.

7. De Supersoaker

Niks ingewikkelds, super simpel maar iedereen wou er een hebben! En ver dat ie kon spuiten. Herken jij m nog?

6. Flippo’s

Chips? Nee de chips was slechts een bijzaak, de Flippo’s daar ging het om!. de Looney Tunes flippo’s, en uiteindelijk werd er mee gespeeld op de schoolpleinen en kon je zo je tegenstander helemaal blut spelen!.

5. Pokemon kaarten

Ook hier is iedereen uit de jaren 90 mee groot geworden, samen met de avondturen van pokemon op TV, wie hem het dichts tegen de muur kon gooien won van de ander. Wat soms uitliep op vechtpartijen en de volgende dag ouders op school.

4. Yu-Gi-Yo kaarten

Eigenlijk het zelfde concept als Pokemon, maar dan Yu-Gi-Yo. Deze waren echter uit te breiden met een compleet dek waarmee je tegen je tegenstanders kon strijden wie het sterkste was uiteindelijk. Herken jij ze nog?

3. Pocket Pokemon Pickachu

Niet zo populair als onze nummer 1, maar hij hoort zeker in het lijstje van top 10 beste speelgoed uit de jaren 90!. De tamagotchi kennen we allemaal nog wel, van die irritante beestjes die de nacht niet eens haalde. Pokemon had zijn eigen versie genaamd Pocket Pickachu. Door te lopen verdient je punten, hiermee kon je hem voeden en kon je het spel Hi of Lo spelen. Jij moest kiezen of de kaart lager werd of hoger. Had je het goed? Dan kreeg je meer punten en was je Pickachu weer helemaal Happy. Later verscheen er ook een Color versie.

2. Nintendo Gameboy, Super Nintendo,

De nummer 2 op ons lijstje combineer ik met 3 Nintendo game consoles. Bijna iedereen had er wel een, en ze mogen zeker niet missen in het lijstje. Het was ook niet te missen waar je ook kwam. Diegene had er een, eindeloos Pokemon spelen op de Gameboy color, of Mario Kart op de Super Nintendo.

1. Bandai Tamagotchi 1996-1997 1ste Gen

Dit was denk ik wel een van de grootste trends van de jaren 90, het irritante beestje wat de hele dag piepte om eten en de nacht niet eens haalde. Ze waren zo populair dat ze zelfs op een gegeven moment verboden werden op school.

Geef een reactie